http://troickaschool.at.ua/sml2/33348269.png
http://troickaschool.at.ua/sml2/dzvonik.gifhttp://troickaschool.at.ua/sml2/dzvonik.gifhttp://troickaschool.at.ua/2_str_nepolnaja_versija.jpghttp://troickaschool.at.ua/sml2/dzvonik.gifhttp://troickaschool.at.ua/sml2/dzvonik.gif   http://troickaschool.at.ua/sml2/Troitske_s.gif
http://troickaschool.at.ua/sml2/6ff3a419fd5d9b7f19df2ebe8bd4e477.gifhttp://troickaschool.at.ua/sml2/ukraina-edina.jpghttp://troickaschool.at.ua/sml2/6ff3a419fd5d9b7f19df2ebe8bd4e477.gifhttp://troickaschool.at.ua/sml2/ukraina-edina.jpghttp://troickaschool.at.ua/sml2/6ff3a419fd5d9b7f19df2ebe8bd4e477.gifhttp://troickaschool.at.ua/sml2/ukraina-edina.jpghttp://troickaschool.at.ua/sml2/6ff3a419fd5d9b7f19df2ebe8bd4e477.gif
Меню сайту
Сайти вчителів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 77
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Випадкове фото
Міні-чат
Святкуймо разом
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Листопад » 24 » Готуємося до ЗНО 2015
19:11
Готуємося до ЗНО 2015

                                         

У розділі "Нормативне забезпечення. ЗНО" розміщений наказ МОНУ від 17 жовтня 2014 року № 1177 «Про підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, для осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2015 році». Наказом визначено, що:

• ЗНО пройде з з української мови і літератури, математики, історії України, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської та французької мов;

• тести з української мови і літератури, математики будуть двох рівнів складності (базового та поглибленого);

• тести з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії перекладуть кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами;

• календарний план підготовки до ЗНО буде розроблено до 20 листопада 2014 року;

Крім того, нагадуємо, що Українським центром оцінювання якості освіти видано наказ від 16.10.2014 №106 «Про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти в 2015 році».

Відповідно до наказу пробне ЗНО відбудеться з таких навчальних предметів:

української мови і літератури - 21 березня 2015 року;

• англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, російської мови, фізики, французької мови, хімії -28 березня 2015 року.

Реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному ЗНО, здійснюється з 01 листопада до 15 грудня 2014 року.

Учасники пробного ЗНО отримають можливість виконати завдання з української мови і літератури, математики двох рівнів складності: базового та поглибленого.

З нововведеннями ознайомила перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун на брифінгу в Будинку Уряду 17 жовтня. Зокрема, чітко встановлені обмеження на прийом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання: вузи матимуть право приймати сертифікати лише поточного навчального року. Перший заступник Міністра зазначила, що в умовах прийому до ВНЗ на 2015 рік немає встановлених мінімальних прохідних балів. «Будь-хто, хто має сертифікат ЗНО, за визначенням має право для участі у вступній кампанії. Ті, хто не склав тест, сертифікат з цього предмету вони не отримають». Разом з цим в умовах прийому збережено правило для вузів встановлювати мінімальний прохідний бал. Окрім того, у Законі України «Про вищу освіту» є вимога про присвоєння різним складовим конкурсного бала певних коефіцієнтів в залежності від пріоритетності предмета. Перелік предметів, із яких потрібно пройти ЗНО, формується самими вузами.

Особливу увагу перший заступник Міністра освіти і науки звернула на нову процедуру розподілу місць державного замовлення. Вона також повідомила, що прийом документів вступників розпочнеться 10 липня, а закінчиться 1 серпня о 10:00. Списки рекомендованих до зарахування будуть оприлюднені 2 серпня. Усіх абітурієнтів зараховуватимуть у першу хвилю. Це відбуватиметься завдяки тому, що кожен вступник, який має право подавати 15 заяв (по три заяви в п’ять вузів), повинен виставити пріоритетність кожної заяви.

Заступник Міністра нагадав, що у 2015 році в старшій школі передбачаються іспити з української мови (у поєднанні з ЗНО), математики чи історії України та третього предмета за вибором учня. Окрім того, ДПА вперше проходитиме не за збірниками, а винятково за завданнями, які розроблятимуть школи.

Всі випускників 11-х класів складатимуть ЗНО та ДПА з української мови за єдиними тестами. Ігор Лікарчук звернув увагу на інші нововедення, які запроваджуватимуться в ЗНО. Зокрема, при оцінюванні результатів зовнішнього незалежного оцінювання скасують бали, що існували до тепер, та введуть показники «склав» чи «не склав». На яку кількість запитань треба відповісти абітурієнту, щоб скласти ЗНО - визначатимуть експерти. Окрім того, вводяться тести двох рівнів з математики, української мови та літератури (рівень А – легший; рівень Б – складніший). Університети самостійно визначатимуть в правилах прийому, тест якого рівня має здати абітурієнт для зарахування на певний напрям та спеціальність. З наступного року вищі навчальні заклади відмовляться приймати сертифікати ЗНО попередніх років. За словами директора УЦОЯО, цього навчального року не буде тестів зі всесвітньої історії та світової літератури, оскільки сертифікати з цих предметів ВНЗ вимагають вкрай рідко.

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році буде проведено з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, німецької , французької, іспанської та російської мов. Наказом передбачено, що кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. ЗНО з української мови і літератури традиційно буде обов’язковим для усіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту за ступенем молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста) та бакалавра (спеціаліста або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань). Також документом передбачено, що результати базового рівня ЗНО з української мови і літератури будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів.

Додатково радимо ознайомитися з інтерв’ю директора УЦОЯО Ігоря Лікарчука газеті "Дзеркало тижня України", де він розповів про новації у проведенні ЗНО-2015.

Переглядів: 422 | Додав: вчитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Час
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Block title
Вітаємо

Вітаємо іменинників лютого:

- Луцьку Л.П.

- Хомич В.В.

- Шарт Г.М.

- Дітковську С.

- Удовицьку О.

- Хоменко Н.

- Удовицьку Д.

- Усатого І.

- Камшечко В.

- Джумагелдієва М.

- Римбалович В.

- Посад В.

- Хомич А.

- Шарт О.

Прогноз погоди